Få hjælp til at lave et CV

Engelsk CV

Hvis du skal arbejde i udlandet, er det nødvendigt at kunne fremvise et forståeligt engelsk cv.

Det betyder, at du skal oversætte dit nuværende cv, og selvom du måske tænker, at det er en smal sag, er der ting, som det er godt have styr på, når du vil lave en ansøgning på engelsk.

Det er vigtigt at forberede sig på, at det tager noget længere tid end normalt, fordi i sidste ende gælder det om at præsentere sig selv så godt som muligt, og hvis du har sløset med sproget, påvirker det dine muligheder for at få jobbet.

Det er derfor vigtigt, at man lægger tid til side, og at man ikke skynder sig igennem.

Brug formelle begreber

Når du vil fremvise et engelsk cv, skal det fremstå så formelt som muligt.

Det gælder for dig om objektivt at præsentere dine kompetencer, fordi hvis du begynder med sløsede formuleringer, der emmer af subjektivitet, vil arbejdsgiveren ofte gå videre med andre kandidater med samme kompetencer.

Gode verber, der kan bruges i din ansøgning på engelsk, kan blandt andet være ’established’, ’accomplished’, ’managed’ samt andre typer af begreber med en snært af formalitet over sig.

Har du et ord eller et begreb, som du bare er nødt til at have med, kan du med fordel slå op i en synonymordbog for at finde ord af tilsvarende betydning, der blot ganske enkelt lyder bedre.

Opsætning og struktur

Selve indholdet af et resume adskiller sig ikke, så derfor handler det mest for dig om at bruge de korrekte termer, når du vil sælge dig gennem dit cv (eller ’resume’, som det hedder på engelsk).

Du indleder naturligvis med ’name’, ’adress’, ’telephone number’ og ’email’, ligesom du gør på dansk. Værd at bemærke er det, at email ingen bindestreg har på engelsk.

Når du vil nævne uddannelse, bør du bruge termer som ’degree’ og ’courses relevant to career objectives’.

Tidligere arbejdsmæssige erfaringer beskrives som ’work experience’, og herunder bør du sætte fokus på de erfaringer, der er ’transferable’, altså dem der kan overføres til dette potentielle arbejde.

Ekstra indhold til dit CV

Du bør også inkludere andre ting, du har opnået, som kan hjælpe dig til at få jobbet.

Dette kan gå under kategorien ’other accomplishments’, hvorunder du kan nævne frivilligt arbejde, medlemskaber, militærservice og andet, der kan hjælpe dig.

Du kan med fordel også have en kategori, der hedder ’additional skills’, hvor du kan nævne alle de egenskaber, du besidder, der ikke dækkes af de andre kategorier.

Det kan eksempelvis være sprog eller andre tillærte kompetencer, der ingen relation til uddannelse har. Slut af med ’references available upon request’ – du har nu lavet en ansøgning på engelsk.

Find dit næste job i udlandet

Få inspiration til dit næste arbejde i udlandet, ved at tjekke vores landeguide, som indeholder over 20 destinationer.