Job i Sverige

Det er nærliggende for mange danskere at finde et job i Sverige, som er et af vores nærmeste nabolande. Har du også drømt om at arbejde i Sverige, så skal du naturligvis forfølge din drøm. Hos Findjobabroad.com har vi bl.a. specialiseret os i at hjælpe danskerne med at finde jobs i Sverige.

Befolkning, areal og landegrænser

Sverige er et nordisk land på den østlige del af den skandinaviske halvø, hvor der er bosat 9.700.000 indbyggere. Hovedstaden er Stockholm, mens kongen er Carl 16. Gustav. I øjeblikket står Stefal Löfven (S) i spidsen for landet som statsminister.

Staten blev dannet i 1520 efter, at Sverige blev frigjort fra Kalmarunionen. Sverige råder over et samlet areal på 450.000 km². Med det store areal er Sverige det største land i Skandinavien. Den 1. januar 1995 blev Sverige optaget som nr. 15 i EU.

Det officielle sprog er svensk, mens den svenske valuta er ”Svensk krona” eller forkortet SEK. Sverige er forbundet med Danmark i sydvest via Øresundsbroen.

Information om Sverige
Kulturen i Sverige

Den svenske kultur

Sammenligner man den danske- og svenske kultur, vil man opdage, at der er rigtigt mange ligheder. Dog har Sverige en række andre værdier, normer og traditioner, som er værd at tage med. Selvom Sverige er en af de mest moderne nationer i verden, så holdes der fast i ældgamle traditioner.

Det svenske sprog minder meget om det danske, hvilket gør det nemt at integrere sig i landet. Som dansker vil man sjældent finde det udfordrerende at kommunikere med en svensker, da der bruges mange af de samme ord og vendinger. Svenskere er generelt kendt for at være imødekommende, arbejdssomme og livsglade. Det er et stolt folkefærd, der byder velkommen til alle mennesker og mener, at der skal være plads til alle.

Find et job i udlandet i dag.

Ansøg nu

Find bolig og job.

Det er på ingen måde kompliceret at finde bolig i Sverige. Dog skal man være opmærksom på, at huslejepriserne generelt er høje i landet. Kigger man på bolig, før man rejser til Sverige, kan man danne sig et overblik over, hvad det kommer til at koste. I den anledning kan du også overveje, om du ønsker at købe eller leje en bolig i Sverige.

Der er ikke mangel på boliger i Sverige, så det er på ingen måde svært at finde en bolig i hverken større- eller mindre svenske byer. Svenskere er generelt meget reelle og ærlige, hvilket også er en fordel, når man skal søge bolig i landet.

Bolig og job i Sverige
Leveomkostninger i Sverige

Vilkår og skatteregler i landet

Såfremt du er statsborger i et nordisk land – f.eks. Danmark, så kan du frit rejse til Sverige, hvor du kan bo og arbejde. Du skal hverken søge visum, opholdstilladelse eller arbejdstilladelse.  Som udgangspunkt kan du opholde dig i Sverige i et år ad gangen. Har du ønsker om at opholde dig og arbejde i landet i mere end et år, så skal du lade dig folkeregistrere i Sverige. Selvom du skal igennem et statsligt system, så er det ikke kompliceret at blive registreret i Sverige.

Såfremt du bosætter dig og arbejder i Sverige, skal du betale almindelig svensk indkomstskat. Generelt er de svenske skatteregler nemme at overskue, og der er mange muligheder for skattefradrag.

De svenske leveomkostninger er 17,18% lavere end i Danmark.

Se mere her

Begynd rejsen her

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.