Job i Spanien

Det er blevet mere og mere attraktivt at finde et job i Spanien. Ønsker du også at prøve kræfter med det spanske arbejdsmarked, så har du naturligvis mulighed for det. I øjeblikket er Spanien et af de lande, hvor der er størst efterspørgsel på arbejde fra danskere.

Befolkning, landegrænser og eksport

Spanien er et europæisk land, der grænser op til bl.a. Frankrig, Gibraltar, Portugal og Andorra. Den spanske befolkning består af 47 millioner indbyggere, mens det samlede areal er 505.000 km². Hovedstaden i Spanien er Madrid, og det officielle sprog er spansk. Styreformen er monarkisk, og den nuværende konge er Felipe 6.

Spaniens vigtigste eksportvarer er transportudstyr, olie og maskiner. De vigtigste handelspartnere er henholdsvis Frankrig, Tyskland og Italien, som handler med hinanden på kryds og tværs.

Den spanske kultur

Spanien er i høj grad kendt for sin helt unikke kultur, som på mange måder adskiller sig fra den danske kultur. Religion er fortsat en af de vigtigste værdier i det spanske samfund. Det forventes, at man overholder troens regler, ligesom det forventes, at man går i kirke. I Spanien bruger man meget tid med sin familie, som har højeste prioritet. Spaniere holder typisk siesta fra kl. 12-15, hvor der er tid til en pause fra varmen.

Spaniere er kendt for at være livsglade, temperamentsfulde og sociale. Det er generelt nemt at integrere sig i det spanske samfund, hvis man er indforstået med landets normer og værdier.

Find et job i udlandet i dag.

Ansøg nu

Find bolig i Spanien

Det er relativt simpelt at finde bolig i Spanien, hvor der findes boliger til ethvert budget. Ønsker man at købe bolig i Spanien, skal man sætte sig ind i landets regler, så man ikke kommer i klemme. Hvis man vil være sikker på ikke at ende i en uheldig situation, kan man alliere sig med en rådgiver, som kender til alle de vigtigste regler og vilkår på området.

Ønsker man blot at leje en bolig i Spanien, kan man finde en bolig på internettet. Det er generelt billigt at bo i Spanien, hvor huslejepriserne er betydeligt lavere end i Danmark

Arbejde og skatteregler i Spanien

Spanien er et land, der er præget af høj arbejdsløshed. Den nuværende arbejdsløshedsprocent ligger på 22,7 %, og det er blandt de højeste i verden. Det betyder, at hvert femte spanier står uden job – og særligt unge under 25 år er særligt hårdt ramt.

Som dansker skal man dog ikke nødvendigvis lade sig skræmme af den høje arbejdsløshedsprocent. Får du et job i Spanien, kan du bl.a. få glæde af de lave skattesatser. Ligesom det gør sig gældende i Danmark, så skal man forholde sig til flere forskellige skatteregler.

Skal du opholde dig i Spanien i mere end 3 måneder, skal du søge om opholdstilladelse hos de spanske myndigheder. Drømmer du om et job i Spanien, skal du også have spansk arbejdstilladelse, så du kan arbejde lovligt i landet.

Skal du betale spansk skat frem for dansk stat, skal du desuden leve op til de øvrige regler på området. Er du i tvivl, kan du tage kontakt til myndighederne i Danmark og Spanien.

De spanske leveomkostninger er 35,41% lavere end i Danmark.

Se mere her

Begynd rejsen her

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.