Job i Norge

Kunne du godt tænke dig at få et job i udlandet, så kan du glæde dig over, at der er mange ledige jobs mod nord. Find Job Abroad kan hjælpe dig med et job i Norge.

Landareal, befolkning og landegrænser

Norge er en skandinavisk østat, der er placeret på den vestlige del af den skandinaviske halvø. Norge grænser op til både Sverige (øst) og Finland (nord). Østaten er kendt som det 2. tyndeste befolkede land i Europa. I landet er der omkring 5 millioner indbyggere, og der er et samlet areal på 385.000 km².

Hovedstaden i Norge er Oslo, og det officielle sprog er Norsk (både nynorsk og bokmål). Den nuværende statsminister er Erna Solberg (H), mens den nuværende konge er Harald 5.

Landet har særdeles rige forekomster af bl.a. naturgas og olie, som er landets vigtigste handelsvarer. Norge er kendt for at have det fjerdestørste BNP pr. indbygger i verden, hvilket vidner om, at der er tale om et meget velhavende land.

Information om Norge
Kulturen i Norge

Den norske kultur

Den norske- og den danske kultur minder på mange måder om hinanden. Norge er også præget af den skandinaviske velfærdsmodel, hvor der er bl.a. er fokus på, at alle ret skal have ret til uddannelse, sociale ydelser og finansierede sundhedsydelser.

Norge kom bl.a. på verdenskortet, da de gik aktivt ind i kampen for at beskytte homoseksuelles rettigheder. Som det første land i verden vedtog Norge en antidiskriminationslov, som netop skulle beskytte bøsser og lesbiske.

Flytter man fra Danmark til Norge (eller omvendt), vil man ikke opleve markante kulturforskelle. Ligesom det er tilfældet for den danske kultur, så er der stor interesse for både traditioner, litteratur og sport i Norge. Det norske sprog minder også meget om det danske, hvilket gør kommunikationsdelen meget lettere.

Find et job i udlandet i dag.

Ansøg nu

Find bolig i Norge

Det er dyrt at bo i Norge, men det er ikke umuligt at finde en bolig i en af de mange norske byer. Har du fået et job i Norge, og skal du flytte til landet, så kan du allerede begynde at kigge efter boliger hjemmefra. Vil du undgå at blive ruineret af høje huslejepriser, kan det være en god idé at bo lidt uden for storbyerne.

Arbejde og skatteregler i Norge

Er du klar til at opleve Norge på nærmeste hånd, så kan du selvfølgelig ansøge om et job i Norge. Norge er et af vores nærmeste nabolande, og det vil derfor være nærliggende at få et job i landet. Har du interesse i det, kan du undersøge, hvilket ledige jobs der er i Norge i øjeblikket.

Bolig og job i Norge
Leveomkostninger i Norge

Leveomkostninger i Norge

Det er ikke hensigtsmæssigt at rejse til Norge, hvis man forventer at kunne leve for få penge. Ligesom der er høje leveomkostninger i Danmark, så er det samme tilfældet i Norge.

Flytter du til Norge, skal du være indstillet på, at leveomkostningerne er højere, end du har været vant til. Leveomkostningerne i Norge er højere end resten af Europa – med undtagelse af Schweiz.

I Norge er der bl.a. høje udgifter til husleje, dagligvarer, internet og transport. Nordmændene har tilsvarende også flere penge end danskerne, hvilket giver en naturlig sammenhæng med de høje leveomkostninger.

De norske leveomkostninger er 17,81% højere end i Danmark.

Se mere her

Begynd rejsen her

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.