Job i Italien

Har du også forelsket dig i Italien, så kan du overveje, hvorvidt et job i Italien kunne være noget for dig. Der er allerede rigtigt mange danskere, der har udforsket jobmulighederne i Italien, og du kan gøre det samme. Vi hjælper dig godt på vej, så du kan lykkedes med at finde det ønskede job i Italien.

Befolkning, areal og landegrænser

Italien er et land i det sydlige Europa med 60.800.000 indbyggere og et samlet areal på 301.300 km². Landet grænser op til Frankrig, Schweiz, Østrig og Slovenien. Italien går også navnet ”Støvlelandet”, hvilket hænger sammen med landets form.

Italien har tidligere været inddelt i flere forskellige mindre stater, men i dag er der tale om ét samlet kongerige. Hovedstaden i Italien er Rom, og det officielle sprog er italiensk. Den mest anvendte valuta i landet er Euro, og den nuværende præsident er Sergio Mattarella.

Den italienske kultur

Der er ingen tvivl om, at Italien har været med til at præge kulturen i hele Middelhavsområdet og resten af Europa. Italien er bl.a. kendt for musik og dans, som italienerne dyrker rigtigt meget. I Italien er det også svært at komme uden om de fantastiske kunstværker, som også er en stor del af den italienske kultur. Landet er blevet meget kendt for håndlavede kunsthåndværker, hvor bl.a. glaspusteri og keramik udgør en stor del af kunsten.

Italienere er generelt et folkefærd med stor livsglæde og stor interesse for mad og sport. Flytter man til Italien, skal man forberede sig på, at Italienere ikke er særlige dygtige til at tale engelsk. Skal man færdes i Italien, vil det derfor være en stor fordel, hvis man kan de vigtigste italienske gloser.

Find et job i udlandet i dag.

Ansøg nu

Find bolig og job.

Som EU-bruger kan du frit rejse og opholde dig i Italien uden at udfylde en masse papir. Vælger du at flytte til Italien, er det dog nødvendigt, at du bliver registreret i det italienske folkeregister. I den anledning skal du selvfølgelig også huske at melde dig ud af det danske folkeregister.

Danmark og Italien har tidligere indgået en aftale om undgåelse af dobbeltbeskatning. Denne aftale blev lavet, så arbejdstagere ikke blev nødt til at betale skat i begge lande. Der er som udgangspunkt intet svært eller krævende ved at flytte og arbejde i Italien.

Vil du finde bolig og job i Italien, kan du selvfølgelig bruge internettet. Når det drejer sig om at finde et job i Italien, så står vi ved din side og hjælper dig.

Leveomkostninger i landet

Der findes mange europæiske lande med lavere leveomkostninger end Italien. Dog ændrer det ikke på, at det fortsat er billigere at leve i Italien sammenlignet med Danmark. Flytter man fra Danmark til Italien, kan man reducere sine leveomkostninger med omkring 20-25 %.

Italien er et stort land, og der vil derfor være forskel på prisniveauet afhængig af, om man vælger at bo i Milano, Firenze, Roma, Bologna, Palermo eller Napoli. Ikke desto mindre vil man sagtens kunne leve i Italien, hvis man har et job og dermed en fast indtægt.

De italienske leveomkostninger er 18,75% lavere end i Danmark.

Se mere her

Begynd rejsen her

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.