Job i Finland​​

Er du klar til at starte en ny tilværelse med bolig og job i Finland? Skulle det være tilfældet, så kan du gå på jagt efter den helt rigtige bolig og job allerede i dag. Hos Find Job Abroad har vi stor erfaring med at hjælpe danske arbejdstagere med at finde et job i Finland.

Befolkning, areal og landegrænser

Finland er et nordisk land, der ligger i Nordeuropa. Landet har et indbyggertal på 5.400.000 og et samlet areal på 338.400 km². Arealmæssigt er Finland det niende største land. Det er desuden det land i EU med den laveste befolkningstæthed.

Finland grænser op til Sverige, Norge og Rusland. Hovedstaden i landet er Helsinki, og de officielle sprog er finsk og svensk. Den anvendte valuta i landet er Euro (EUR).

Finland blev industrialiseret på et meget sent stadie. Indtil 1950’erne var Finland kendt som et landbrugsland. Landet er tidligere blevet kåret som det mest konkurrencedygtige land i verden.

Den finske kultur

Den finske kultur har åbenlyst været påvirket af kulturen fra hele Vesteuropa – bl.a. med påvirkning fra Sverige. Dog er landet også blevet påvirket af de største handelspartnere, hvor bl.a. Tyskland og Rusland er repræsenteret. Selvom kulturen i Finland er blevet påvirket af mange lande, så holdes der fast i landlige traditioner og værdier.

Landet er bl.a. kendt for sine mange saunaer, som typisk er placeret i naturen. Det er et fænomen, der gennem årerne også har spredt sig til resten af verden. Finland er også kendt for sit kølige, nordiske klima, hvor man påregne meget kolde vintre og somre med svingende temperaturer.

Finnerne går meget op i at dyrke familien. Der er stor fokus på at skabe en kernefamilie, hvor specielt børn skal have det godt. Ifølge en undersøgelse der er foretaget af UNICEF, så har de finske børn det fjerdebedst i verden. Flytter du til Finland, vil du blive bekendt med et meget venligt og omsorgsfuldt folkefærd.

Find et job i udlandet i dag.

Ansøg nu

Find bolig og job.

Det behøves ikke nødvendigvis være nogen stor udfordring at finde en bolig i Finland. Dog skal man forvente, at huslejepriserne er høje i de største finske byer – ligesom det i øvrigt er tilfældet i Danmark. Undersøger man sine muligheder, vil man dog opdage, at der også findes budgetvenlige boliger i Finland.

Vi har erfaret, at der jævnligt er virksomheder i Finland, der søger danske arbejdstagere. Vil du gerne finde et job i Finland, så bør du selvfølgelig kigge efter, om der er nogle ledige jobs. Finder du et interessant job via vores oversigt, kan du i princippet sende din jobansøgning allerede i dag.

Leveomkostninger i landet

Der er ikke særlig stor forskel på de reelle leveomkostninger, hvis man sammenligner Danmark og Finland. Ligesom det er tilfældet for de fleste andre nordiske lande, så er det også dyrt at leve i Finland. Har man planer om at reducere sine leveomkostninger, så vil Finland ikke nødvendigvis være det mest hensigtsmæssige land at rejse til.

Det anslås dog, at man kan reducere sine leveomkostninger med 5-10 %, hvis man flytter fra Danmark til Finland. Vil man sikre en god tilværelse i landet, så vil et job være alfa omega.

De finske leveomkostninger er 15% lavere end i Danmark.

Se mere her

Begynd rejsen her

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.