Job på Cypern

Har du gjort dig tanker om at få et job i Tjekkiet, så kan du hurtigt finde ud af, hvilke jobmuligheder du har i landet. Hos Find Job Abroad henviser vi dig til ledige jobs i Tjekkiet, som måske lever op til dine krav og ønsker.

Befolkning, areal og landegrænser

Cypern er en mindre ø, der befinder sig i Middelhavet – omkring 50 km. syd for Tyrkiet. Hovedstaden er Nicosia, og de officielle sprog er græsk og tyrkisk. Øen har en republik regeringsform, og der anvendes to forskellige valutaer på øen.

Det nuværende indbyggertal er 785.000, og det samlede øareal udgør 9250 km². I dag er Cypern delt i to grupper – henholdsvis ”den tyrkiske del” og ”den græske del”.

Kulturen på Cypern

Cypern har i årevis været en turistpræget ø, og det er det fortsat. Hvert år rejser mange tusinde turister til Cypern for at opleve de mange smukke strande, udgravninger, kirker og vandfald. Selvom der er tale om en mindre ø, så er der rigtigt mange interessante seværdigheder, som man kan opleve, hvis man vælger at bosætte sig på øen.

Cypern er også kendt for sine mange eksotiske folkefester, som du også kan blive en del af. Det er dog værd at bemærke, at kulturen på Cypern kan variere meget – afhængig af om man er bosat i den tyrkiske eller græske del af øen. Tilmed er der forskel på, hvilken valuta der bruges i to områder.

De tyrkiske indbyggere spiser tyrkisk mad, indfører tyrkiske traditioner og tager tyrkiske navne. Den tyrkiske del fejrer uafhængighedsdag d. 15. november, men den græske del fejrer uafhængighedsdag d. 1. oktober.

Find et job i udlandet i dag.

Ansøg nu

Find bolig og job.

Har du fået et job på Cypern, skal du selvfølgelig også finde en bolig i området. Skal du finde en tilfredsstillende bolig til en fornuftig husleje, så kan du benytte dig af internettets fantastiske muligheder. Der er mange fine boliger på Cypern, hvor prisniveauet er meget fornuftigt.

Cypern har en arbejdsløshedsprocent på 15,6 %, hvilket er højere end Tyrkiet, men samtidig betydeligt lavere end Grækenland. Cypern har et meget attraktivt skattesystem, hvilket har lokket mange danskere og andre nationaliteter til øen. Har du ikke længere bopæl eller indtægt fra Danmark, har du mulighed for at betale skat på Cypern. På øen er der bl.a. indført 0-skat, hvis man har en årlig indtægt, der befinder sig under den fastlagte grænse.

Selvom øen er præget af en relativ høj arbejdsløshed, så er der gode muligheder for at få et spændende job på Cypern.

Leveomkostninger i landet

Vælger du at bosætte dig på Cypern, vil du finde ud af, at leveomkostningerne er lavere end i Danmark. Selvom Cypern ikke er lige så billigt som f.eks. Grækenland og Tyrkiet, så befinder de generelle priser sig alligevel på et meget overkommeligt niveau. Det anslås, at det er omkring 20-30 % billigere at bo på Cypern sammenlignet med Danmark.

Det er ikke nødvendigt at have en direktørstilling for at kunne leve på Cypern. Det er dog relevant at bemærke, at prisniveauet kan variere alt efter, hvor du vælger at bosætte dig på øen.

De cypriotiske leveomkostninger er 30,50% lavere end i Danmark.

Se mere her

Begynd rejsen her

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.