Job i Kroatien

Er du klar til at prøve noget nyt, så kunne et job i Kroatien måske være noget for dig. Der er ofte ledige jobs i Kroatien, der er henvendt til danske arbejdstagere. Kunne du tænke dig et nyt job og samtidig få lov til at udforske et nyt land? I så fald vil et job i udlandet være det helt rigtige valg for dig.

Befolkning, areal og landegrænser

Kroatien er et land i Centraleuropa med et indbyggertal på 4.290.000 indbyggere, og et samlet areal på 56.500 km². Landets hovedstad er Zagreb, og det officielle sprog er kroatisk. Kroatien blev erklæret uafhængige i 1991 efter at have været en del af Jugoslavien i mange år.

Kroatien grænser op til Bosnien, Hercegovina, Serbien og Montenegro. Den mest anvendte valuta er Kuna (HRK), som også er den nationale valuta. Præsidenten er Kolinda Grabar-Kitarovic, mens premierministeren er Tihomir Oreskovic.

Den kroatiske kultur

Landets kultur baseres på over 1300 års inspirerende historie. Kroatien byder bl.a. på otte nationalparker og syv eksempler på UNESCOs verdensavsliste. Den kroatiske kultur er i høj grad præget af musik, arkitektur og madkultur, hvor Kroatien er et land for sig selv. I det kroatiske køkken eksperimenteres der bl.a. med mange fiskeretter.

Kroatien er tilmed kendt for sine azurblå laguner, som betegnes som det reneste i verden. Der er mulighed for at besøge nogle af de mange smukke og charmerende kystbyer, som har lokket mange turister til fra hele verden i årtier. Med andre ord er der rig mulighed for at opleve forskellige former for natur og kultur i Kroatien.

Find et job i udlandet i dag.

Ansøg nu

Find bolig og job

Vil du gerne ud på arbejdsmarkedet, og synes du, at Kroatien er et interessant land, så kan du overveje at finde det ønskede job i Kroatien. Kigger du efter ledige jobs i Kroatien, så vil du opdage, at der er mange forskellige brancher repræsenteret. Du har rig mulighed for at finde et interessant job, uanset om du leder efter et job inden for salg, service eller noget helt tredje.

Arbejdsløshedsprocenten i Kroatien ligger på 17,5 %, hvilket er en høj procent sammenlignet med Danmark. Den høje arbejdsløshed er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan finde et job i landet. Der er nemlig jævnligt mange virksomheder i Kroatien, som søger dansksprogede kandidater til en eller flere jobstillinger. Besidder du de rigtige kompetencer, kan du måske sikre dig drømmejobbet i et pragtfuld land som Kroatien.

Har du fundet en interessant jobstilling, så kan du sende en jobansøgning via mail. Vi hjælper dig med at finde et job i Kroatien ved at henvise til aktuelle jobstillinger og giver dig adgang til direkte kontaktoplysninger. Hos Find Job Abroad vil vi gerne være din genvej til dit nye job i Kroatien.

Leveomkostninger i landet

Der findes mange lande i Europa, hvor der er lavere leveomkostninger end Kroatien. Dog er det samtidig værd at tage højde for, at leveomkostningerne er lavere i Kroatien sammenlignet med Danmark. Dine leveomkostninger vil dog bl.a. afhænge af, hvor du vælger at bosætte dig i Kroatien. Ligesom det er tilfældet for alle andre lande, så vil der altid være nogle områder, der er dyrere at bosætte sig i end andre.

De kroatiske leveomkostninger er 38,83% lavere end i Danmark.

Se mere her

Begynd rejsen her

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.