Job i Bulgarien

Vil du gerne finde et job i Bulgarien, så kan vi måske hjælpe dig. Som dansk arbejdstager kan man lede efter jobs i hele verden, og Bulgarien er selvfølgelig ingen undtagelse. Det bulgarske arbejdsmarked byder på mange interessante jobs, som måske kunne være noget for dig.

Befolkning, areal og landegrænser

Bulgarien er et land i den sydøstlige del af Europa med 7.364.000 indbyggere og et samlet areal på 110.910 km². Landet grænser bl.a. op til Rumænien, Grækenland, Tyrkiet, Makedonien og Serbien.

Hovedstaden i Bulgarien er Sofia, og det officielle sprog er bulgarsk. Den anvendte valuta er Lev (BGN). Størstedelen af landets befolkning består af bulgarere, men der er også mange tyrkere og romere i landet.

Den bulgarske kultur

På verdensplan har Bulgarien bl.a. gjort sig bemærket med bulgarsk folkemusik og korsang. Gennem 1990’erne og 2000-tallet opnåede det bulgarske kvindekor international berømmelse.

Bulgarien er også kendt for ikonmaleri. Christo Javasjev er en af de mest kendte nulevende bulgarske kunstnere, som har skabt et internationalt omdømme med sine mange fantastiske værker.

Bulgarien er også kendt for sine mange festområder, som mange tusinde turister besøger hvert eneste år. Der er specielt mange danskere, der rejser til Bulgarien for at opleve det intense byliv.

Vælger man at rejse til Bulgarien for at arbejde og bo, skal man være forberedt på, at den bulgarske kultur i høj grad adskiller sig fra den danske kultur. I Bulgarien forventes det, at man giver drikkepenge på restauranter, hoteller, frisører, taxaer og caféer – typisk 5-10 %.

I Bulgarien betyder et nik ”nej”, mens et ryst på hovedet betyder ”ja”. Bulgarer er kendt for at have en meget afslappet holdning, hvilket gør, at de sjældent har travlt og er stresset.  

Find et job i udlandet i dag.

Ansøg nu

Find bolig og job.

Skal du bo i Bulgarien i en længere periode, så skal du selvfølgelig også finde en form for bolig i landet. I Bulgarien er der mange fine boliger, hvor huslejepriserne er meget overkommelige, hvis man har en fast indtægt. Planlægger du at købe en bolig i Bulgarien, bør du få rådgivning og sparring af en engelsksproget ejendomsmægler i landet.

Skal du finde et job i Bulgarien, behøves du ikke nødvendigvis have nogle bulgarske kontakter. I forbindelse med din jobsøgen kan du bruge vores service på Find Job Abroad, hvor vi netop hjælper dig med at belyse de mest interessante jobstillinger i øjeblikket. Falder du over et interessant job i vores oversigt, kan du læse den komplette jobbeskrivelse, ligesom du selvfølgelig får oplyst de direkte kontaktoplysninger.

Den nuværende arbejdsløshedsprocent ligger på 10,1 %, som er den laveste procent i mange år.

Leveomkostninger i landet

Som dansker vil man opleve, at det er meget billigt at leve i Bulgarien. Dine leveomkostninger vil blive reduceret betydeligt, da stort set alting er billigere i Bulgarien sammenlignet med Danmark. Det er ikke usandsynligt, at du kan reducere dine faste udgifter med op til 40-50 %.

Man kan leve godt i Bulgarien for få økonomiske midler. Huslejepriserne befinder sig på et overkommeligt niveau, ligesom dagligvarer, tøj og elektronik er relativt billigt i landet.

De bulgarske leveomkostninger er 55,66% lavere end i Danmark

Se mer her

Begynd rejsen her

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.