Blog

Verdens mærkeligste og vidunderligste snacks

En af de mest fantastiske ting ved at rejse er muligheden for at smage lokale retter og anderledes delikatesser. 

Herunder er et lille udpluk af nogle af de lettest tilgængelige (og mærkeligste) snacks fra andre lande. 

Eksotiske chips, Kina

Verdens mærkeligste og vidunderligste snacksIngen andre steder har samme udvalg af eksotiske chipsvarianter som Kina. 

Lay’s (som vi også kender her i Danmark) har varianter som Numb & Spicy Hot Pot, Hot & Sourfiskesmag – og den måske mærkeligste af alle – Cheese Lobster. 

Hvis du ikke skal helt til Kina, kan du få en chokoladebar med Cheese & Onion chipsstykker i i Irland. 

Tørret blæksprutte, Sydkorea

Verdens mærkeligste og vidunderligste snacks

I sydkoreanske supermarkeder kan du købe helt almindelige snacks, som vi kender dem herhjemme. Men du kan også købe nogle mere eksotiske snacks som tørret blæksprutte, som du kan spise direkte fra posen. Den tørrede blæksprutte findes både i en strimlet og en ikke-strimlet udgave.

Tænk på det som tørret kød fra havet – sejt og naturligt saltet. 

Kit Kat, Japan

Verdens mærkeligste og vidunderligste snacks

Vi kender jo godt Kit Kat her i Danmark, men hvis du tager en tur i et japansk supermarked, vil du nok ikke kunne genkende den lille røde kikse-chokoladebar.

I Japan findes der nemlig et utal af forskellige Kit Kat varianter, herunder frugt- og grøntsagsvarianter: pærer, lilla sødkartoffel, stærk japansk chili, og meget mere. Du kan også finde varianter med wasabi og med rød bønne sandwich. 

Selvom de fleste varianter måske lyder lidt mærkelige, findes der også varianter, der lyder en smule mere indbydende for en skeptisk dansker: kanelkage og jordbær-cheese cake. 

Kandiserede krabber, Japan

Verdens mærkeligste og vidunderligste snacks

Vi bliver i Japan lidt endnu, idet de byder på endnu en mærkelig snack: nemlig poser med små karamelovertrukne krabber. Øjne, kløer og skal sidder stadig på krabben!

Deres naturlige salte smag kombineret med den søde sukkerlage, har gjort krabberne til en af de mest populære drink-snacks i Japan.

 

Sandwich på dåse, USA

Verdens mærkeligste og vidunderligste snacks

Verdens mærkeligste og vidunderligste snacks findes ikke kun i Asien. Vores sidste snack på listen kommer fra USA: Candwich – eller sandwich på dåse. 

Billigt brød og fyld bliver fyldt på metaldåser. Varianterne er Peanut Butter & Jelly (vindrue eller jordbær syltetøj) og BBQ kylling.