Blog > Dansk

Sygesikring Udlandet

Når vi rejser ind i nye lande, ændres en række forhold. Nye regler og love gør sig gældende, og dem er man som rejsende nødt til at forholde sig til. Det er derfor ekstra vigtigt at tjekke op på, hvad man skal have styr på, inden man ankommer til landet, fordi problemer kan opstå allerede i lufthavnen, og derved ødelægges rejsen fra første færd. Når du rejser, skal du forholde dig til både forsikringer og sygesikring, hvis du vil undgå problemer på indrejsen, mellemrejsen og udrejsen.

shutterstock_405299905

Rejseforsikring

Din rejseforsikring er en nødvendighed, fordi du via denne kan sikres hjemrejse i tilfælde af akut sygdom. Brækker du benet, bliver alvorligt syg eller udsættes du for en tredje omstændighed, der gør, at hjemrejse bliver nødvendigt, vil denne betales af forsikringen. En rejseforsikring sikrer dig også lokal behandling, og oftest er dette med støtte fra dansktalende personale. Er du på skiferie i alperne, og er du så uheldig at slå dig tilstrækkelig nok til, at helikopterhjælp bliver nødvendigt, kan du altså uden en rejseforsikring ende med at betale flere hundredetusinde kroner, fordi du skal betale alle omkostninger. Dette varierer dog fra forsikring til forsikring, og derfor er det vigtigt at sætte sig ind i, hvad man egentlig dækkes for.

shutterstock_332235689

Bagage- og afbestillingsforsikring

Når du er ankommet i lufthavnen, hænder det, at din baggage ikke når frem, eller at den er beskadiget. En bagageforsikring dækker tab og skader af bagage, så du betales den direkte værdi af din mistede bagage. De fleste bagageforsikringer kan bestilles kort tid før rejsen, men ligesom med din rejseforsikring varierer betingelserne fra forsikring til forsikring. Nogle gange hænder det dog også, at man slet ikke kommer op i flyet, fordi flyet er aflyst, du har valgt at afbestille, eller flyet er forsinket i en sådan grad, at det ikke længere er muligt for dig at flyve med. En afbestillingsforsikring sikrer dig i tilfælde af ovenstående, og det kan især være praktisk for dem, der rejser meget, fordi flyrejser er dyre, og det hænder trods alt flere gange dagligt, at lufthavnen må udsætte eller helt aflyse rejsen.

Sygesikring i udlandet

I Danmark har man det gule sygesikringskort som beskyttelse mod sygdom, men dette kan desværre ikke bruges i udlandet. Som alternativ kan man dog bestille et blåt sygesikringskort, som kan erhverves gratis og omkostningsfrit. Dette virker som et gult sygesikringskort i alle EU-lande samt Norge, Island, Lichtenstein og Schweiz, og er gyldigt i op til 5 år. Bruger du dog kortet til andet end ferie, kan gyldigheden være kortere, og det er derfor vigtigt at tjekke op på, hvilke forhold der gør sig gældende for dig. Bor du i udlandet eller tager du på længere arbejdsrelaterede rejser, kan det være nødvendigt med en privat rejseforsikring. I alle lande uden for EU gælder det blå sygesikringskort ikke, og derfor skal du altid sikre dig via en privat forsikring i disse tilfælde.