Blog

Spanien - Europas paradis

Det er svært ikke at trække på smilebåndet, når tankerne om at flytte til Spanien for at bo og arbejde myldrer igennem hovedet. Spanien er forbundet med en masse gode ting, som blandt andet indebærer sol, varme, strand, billig mad, masser af nightlife, lækre drinks og tapas. Er du på udkig efter et nyt getaway, og er du klar på at få en ordentlig en på opleveren, så er Spanien stedet, hvor det sker.

Der er rigtig mange super gode grunde for at bosætte sig i Spanien. Der er så mange, at det næsten er nemmere at remse de negative sider op, hvilket er få. For meget sol året rundt. Man arbejder ikke nær så mange timer som i Danmark. Butikkerne er lukkede midt på dagen på grund af siesta. Og det var vist det. Er du til lækre sandstrande, en gennemsnitstemperatur på over femten grader og nogle af verdens mest velrenommerede cocktails og så de famøse tapas, som ikke fås bedre andre steder i verden, så skal du rykke teltpløkkerne op af jorden og købe en billet mod varmere og blidere himmelstrøg. Spanien er et af de helt særlige steder på jorden, hvor du får en overdosis af D-vitaminer, som kun kan gøre dig glad i låget.

shutterstock_2606725251

Godt sted at arbejde

Spanien er et land, som rigtig mange danskere vælger at bo i, og det er med god grund vejret og klimaet, der trækker. Det er forskelligt, hvor varmt der er i de respektive byer, men gennemsnittet ligger rigtigt højt, og der falder ikke meget regn. Har du planer om at flytte til Spanien, og vil du blive der for at arbejde i et par år, så kan du godt forberede dig på at have rigelig med knaster til dig selv. Skatten er nemlig noget lavere i Spanien, så du får et større rådighedsbeløb, som du kan bruge på sjov og fester. Det gør det hele lidt nemmere, når solen skinner døgnet rundt, og hvis du bosætter dig i de turistede områder samt får et bartenderjob eller lignende, så er det bare ren nydelse.

Spanien, der er ca. 12 gange større end Danmark og har 47 millioner indbygger, er et land, hvor unge danskere er tilflyttet i mange år. Du får meget mere ud af dine penge i Spanien, så der er mere til lækre, svedige cocktails på stranden eller på en af de mange tusinder fortovscafeer, som bliver svøbt i lækker og magelig solskin, der målrettet og hurtigt giver dig farve og en lækker sommerglød.

shutterstock_224122870

Fedt sted at møde nye mennesker

Det har altid været meget eftertragtet at bo og arbejde i Spanien, og det er især unge danskere, der har været på eventyr, hvor de kan møde nye mennesker. Spanierne er særdeles imødekommende, og du vil føle dig velkommen relativt hurtigt.

Overvejer du at bo og arbejde i Spanien, så er det bare at kaste dig ud i det.

Spanierne er glade mennesker, der er venlige af sind og hilser pænt. Det kan måske skyldes de mange D-vitaminer, som de får en god dosis af hver dag. Blandt de omkring 47 millioner indbyggere i Spanien, er godt 30.000 af dem danskere, og der er stor sandsynlighed for, at du møder en, hvis du bor i turistområderne nede omkring Malaga eller på Solkysten i øst.

shutterstock_304959221

Det fedeste og vildeste natteliv

Spanien er nærmest notorisk for et hav af fede natklubber, hvor der serveres saftige Mojitos i flæng, en lækker Cuba Libre og masser af andre vilde drinks. Natklubberne i Spanien er fyldt med festglade mennesker, der er kommet af samme årsag som dig. Der bliver festet rigtig meget ved de mange turistbyer, og du kan møde en masse fede mennesker, som er rejst til Spanien med åbent sind og klar på at indtage verden med et smil. Da solen skinner året rundt, og der altid er en behagelig temperatur, ser du aldrig jakker hængende på Spaniens natklubber. Tag dit fedeste tøj på og gå i byen uden jakke. Nyd de lækreste cocktails og snus til havet på din vejen hjem. Det er svært ikke at blive helt euforisk ved tanken om at leve livet i et sandt slaraffenland for unge mennesker, der er klar på at give den gas, så de husker de to år, de boede og arbejdede i Spanien. Gør dig klar til en mindeværdig stund i dit liv, hvor du måske ikke vil huske hvert et øjeblik, men du kan tænke tilbage med det største smil i krydderen.

shutterstock_284892182

Billigere boliger, mad og drikke

Det er som bekendt en dyr fornøjelse at bo i det kolde Norden. Diametralt modsat er Spanien et godt alternativ hvad angår leveomkostningerne på både bolig, mad og drikke. For rigtig mange har dette enormt stor betydning, da man ganske enkelt får mere for sine hårdt tjente euros. Der er mange fordele ved at arbejde i Spanien og ved at bo i Spanien. Den generelle moms i Spanien er kun på 16%. Den er kombineret med en reduceret momssats på 7% på madvarer, bolig, transport osv. I Danmark ligger momsen på hele 25%, så der er væsentlig lavere leveomkostninger ved at bo i Spanien, og du vil have en betragtelig større købekraft og økonomisk råderum. Selvom du kun er der for et par år, da handler det da netop om, at du skal have det sjovt. Det er en af de mange fede ting ved Spanien - det er billigt og fedt hele vejen igennem. Du finder nemt en bolig, der er til at betale for, og du får en fantastisk udsigt, lækre strande og en sol, der aldrig brænder ud.

Selvom der er langt hjem til Danmark, så er flybilletterne blevet ekstremt billige. En billet fra København til eksempelvis Malaga, hvor der bor mange danskere, kan du få til omkring 500 kroner, og rejsen tager kun ca. 3,5 time med fly. Der er derfor ikke andet end dårlige undskyldninger for at blive i Danmark, og kun gode grunde til at bo og samt evt. arbejde Spanien.