Blog > Dansk

Sig JA til udlandsjob - og pas fjernstudiet

Ser du frem til at begynde dit fjernstudie? Eller drømmer du egentlig om udlandsjob? Du kan med fordel kombinere dit fjernstudie med din drøm om et job i udlandet! Med et job i udlandet får du et interessant studieliv – fyldt med udlandskontakter. Din hverdag præges af læring og fornøjelser, når kulturen banker på din skærm og river dig ud af din comfort zone. Således styrker du både din faglige og personlige udvikling, når du studerer i udlandet.

Eftersom du kun behøver internetadgang og en computer for at studere på et fjernstudie, kan du nemt passe dit fuldtidsarbejde. Vi giver dig svar på en række typiske spørgsmål, der sikkert dukker op, når du søger udlandsjob.

shutterstock_281242664

Forhindrer udlandsjobbet mig i at passe studiet?

Det er i høj grad op til din egen selvdisciplin. Et fjernstudie/e-learning giver dig et fleksibelt studieliv, og med lige så høj kvalitet som et almindeligt studie. Der er de samme høje krav, og du bliver vurderet ud fra samme uddannelseskriterier, som dine medstuderende. Men kompetencerne du tilegner dig via job i udlandet, kan du bruge på studiet, så du på mange måder får et forspring.

shutterstock_355353041

Hvad nu, hvis jeg ikke kan møde op på studiet?

Når du vil kombinere dit fjernstudie i udlandet med et job, skal du selvfølgelig være forberedt på, at studietiden i høj grad bliver et selvstudium. Foruden den gode selvdisciplin, skal du selvstændigt tilrettelægge mange ting. Der er som regel enkelte dage på en måned, hvor du skal møde op på campus/uddannelsesstedet. Her må du vurdere, om du eventuelt kan kombinere det med et par fridage fra jobbet i udlandet? Du får i hvert fald et større udbytte af studiet, hvis du kan bevare en vis kontakt til uddannelsesstedet. Nogle studerende vælger dog slet ikke at møde op, hvis udlandsjobbet kalder på deres opmærksomhed.

Hvordan fungerer vejledning og eksamen?

Du kan ofte få vejledning fra din underviser via e-mail eller telefonkontakt. Det er de fleste undervisere indstillet på. Eksamen kan foregå via en videokonference eller et telefonmøde, men her skal du lige aftale det med studiekontoret. Studiekontoret indhenter accept hos censor og vejleder. På den måde kan du stadig kan passe dit udlandsjob under eksamenstiden.

Skal jeg melde udrejse til Folkeregistret?

Hvis du er i udlandet i mere end 6 måneder, skal du melde udrejse til Folkeregistret – medmindre du tilbringer meget tid i Danmark i forbindelse med ferier, weekender og fridage. I det tilfælde kan du bevare retten til at være registreret i Danmark. Det er derfor ikke noget problem at tage fuldtidsjob i mere end 6 måneder, imens du er fjernstuderende, hvis du ellers er meget i Danmark.

shutterstock_309411488

Skal jeg afmelde SU?

Får du fuldtidsjob, og får du samtidig SU, skal du være opmærksom på hvor meget du tjener. Tjek, hvor meget du må tjene på www.su.dk, og afmeld eventuelt din SU i de måneder, hvor du har udsigt til at tjene for meget.

Er det lykken at kombinere fjernstudie med udlandsjob?

For mange er det lykken at kombinere udlandsjob med fjernstudie. Et fjernstudie er en god mulighed, men giver også risiko for et lidt ensomt studieliv. Det undgår du ved at tage arbejde i udlandet, hvor du møder mange nye mennesker. Gode relationer og spændende kulturmøder giver dig energi til de mere hårde perioder af studielivet. Det er relationerne, der i høj grad får dig videre, når du møder en forhindring.

 

Skulle du have fået mod at kombinere dit fjernstudie med et job i udlandet, kan du finde vores ledige stillinger her - http://findjobabroad.com/jobs2/