Blog > Dansk

En stærk og positiv selvopfattelse er det bedste udgangspunkt for succes i livet

Hvordan ser du dig selv?

Det kan virke som et underligt spørgsmål, men rent faktisk er en af de vigtigste ting for at opnå succes, hvordan andre ser dig og lykke her i livet, hvordan du ser dig selv.

 

Med en positiv selvopfattelse, er du klar til at møde alle livets udfordringer med oprejst pande. Selv når tingene spidser til, ved du, at du altid vil det bedste for dig selv, og at du kan videregive kærlighed, vejledning og opmuntring til andre.

 

En stærk og positiv selvopfattelse styrker dermed ikke alene dig selv, men også alle omkring dig.

 

Når du har en stærk og positiv selvopfattelse…

Vil du have modet til at stå ved dine egne beslutninger

shutterstock_380021350

Når du tror på dig selv og har tiltro til egne evner til at træffe de rigtige valg, vil du finde det lettere at have modet til at stå ved dine egne beslutninger.

 

Uanset om det handler om en beslutning på din arbejdsplads eller studie, derhjemme eller i dit forhold, vil en stærk og positiv selvopfattelse få dig til at føle dig stærkere og mere optimistisk i dine valg.

 

En stærk og positiv selvopfattelse vil give dig selvsikkerheden til at arbejde hårdere, jagte dine ambitioner og få dine drømme til at gå i opfyldelse.

 

Når du har en positiv selvopfattelse, der reflekterer hvem du virkelig er, er du nemlig mere tilbøjelig til at leve efter dine egne værdier og mål, hvilket er et godt fundament for et godt og tilfredsstillende liv i fremtiden.

 

Du vil ikke mene, at nederlag er skræmmende

Når du kan se dig selv som værende værdig og i besiddelse af utallige talenter og færdigheder, vil du ikke føle, at nederlag er skræmmende.

 

De som ser sig selv i et positivt lys ved nemlig, at de har styrken til at komme tilbage fra et nederlag, lære af deres fejl og blive ved med at flytte sig mod et bedre liv.

 

Rent faktisk, har personer med en stærk og positiv selvopfattelse en tendens til, at omfavne deres fejltrin - små som store - fordi de ved, at det ikke er verdens undergang, og at fejl kan gøre dig stærkere og klogere end før.

 

Du vil ikke blive set ned på eller manipuleret med af giftige mennesker

shutterstock_411972601

Selvopfattelse er en god forsvarsmekanisme mod giftige og manipulerende mennesker. Når du har accepteret dig selv, som den du er, og begynder at kæmpe for din ret til at blive behandlet med respekt, vil du føle dig mindre udsat for angreb fra andre.

 

Husk på, at kritik og mobning ikke rammer folk med en stærk og positiv selvopfattelse så hårdt som dem uden en stærk og positiv selvopfattelse.

Folk med en stærk og positiv selvopfattelse ved nemlig, at folks handlinger reflekterer deres personligheder. De minder sig selv om, at de ikke behøver at finde sig i dårlig og respektløs behandling fra andre, og fjerner sig selv fra de giftige omgivelser så hurtigt som muligt. De er modige nok til at tro på, at de fortjener bedre end det.

 

Du vil føle dig hel og vil ikke lede efter bekræftelse fra andre

Folk med en stærk og positiv selvopfattelse er sikre på hvem de er, og hvad de står for. Derfor stoler de på deres egen identitet og føler ikke, at de behøver at få bekræftelse fra andre i, at de er gode nok.

 

De vil (oftest) se sunde forhold som en ekstra bonus og som en kilde til glæde i livet, men de er fuldstændig tilfredse med et singleliv eller med at tilbringe tid i eget selskab.

 

Selvtillid og egenkærlighed er lig med modstandskraft. Dette vil bringe noget positivt ind i hvert aspekt af dit liv. Når din selvopfattelse er stærk og positiv, vil du have selvsikkerheden til at være single i stedet for at være i et middelmådigt forhold, eller til at gå efter en freelance karriere i stedet for et kontorliv.

 

En stærkt og positiv selvopfattelse er vitalt for din videre succes i livet

shutterstock_286171679

Uden en stærk og positiv selvopfattelse, kan du nemlig ikke håbe på, at kunne se projektet helt til ende, eller have viljestyrken til udsætte lykken for at nå et mål på længere sigt. Som Christopher Columbus sagde, er man nødt til at have modet til at forlade "det trygge og sikre" her og nu for at forfølge sin lykke på længere sigt.

 

Folk, som ser dem selv i et positivt lys ved, hvem de er, og hvad de vil opnå her i livet. Resultatet er, at de er fokuserede på deres mål og er villige til at udøve selvbeherskelse, når det er nødvendigt.

 

En stærk og positiv selvopfattelse resulterer derfor i gode betingelser for succes, hvilket er vitalt for din succes på længere sigt.

 

Selvtillid giver mere selvtillid, og succes giver mere succes.