Blog > Dansk

Couchsurfing

 

Couchsurfing kan nok bedst beskrives som en gratis udgave af Airbnb, men faktisk er det meget mere end det. Bag det gratis ydre, gemmer der sig nemlig et passioneret rejsesamfund.

 

Ved couchsurfing er dynamikken mellem værten og gæsten gearet mod en mere rå og autentisk rejseoplevelse, end man ellers ville opleve ved at bo på hotel eller gennem Airbnb. Couchsurfing fokuserer nemlig på at skabe et bånd mellem folk og ikke bare at være vært eller gæst.

 

Som rejsende giver couchsurfing en fantastisk mulighed for at se dit rejsemål gennem lokale øjne, mens du som vært får en unik mulighed for at se din hjemby med nye og nysgerrige øjne.

 

Er det sikkert?

Et af de vigtigste spørgsmål for rejsende er, om couchsurfing er en sikker måde at rejse på.

Det er det: Couchsurfing har nemlig en lang række sikkerhedsforanstaltninger, som skal beskytte både couchsurfere og værter.

 

  • Ligesom på eBay, kan brugere give positiv, neutral eller negativ feedback, samt give en skriftlig beskrivelse af deres oplevelser
  • Værter kan få deres adresser og identiteter verificeret
  • I langt de fleste byer findes der Couchsurfing-ambassadører, som kan kontaktes
  • Du kan nemt vælge, hvem du vil og ikke vil bo hos eller have boende

Couchsurfing

Hvordan det fungerer

Start med at gå ind på Couchsurfings officielle hjemmeside (https://www.couchsurfing.com/ ) og opret dig som bruger.

 

Nu har du mulighed for enten at stille en sofa til rådighed for rejsende eller for selv at søge efter en sofa, som du kan sove på. Og bare rolig – som regel får man faktisk stillet en rigtig seng til rådighed.

 

Når du har oprettet dig som bruger på Couchsurfings hjemmeside, kan du tilføje billeder og skrive en smule om dig selv og dine rejseoplevelser.

 

Tip: link din Couchsurfing profil til din Facebook, idet det som regel hjælper dig hurtigere i gennem processen.

 

Er det virkeligt helt gratis?

Det korte svar er ja: couchsurfing er gratis. MEN det betyder ikke, at du ikke behøver at betale noget. Det er en rigtig god idé, at gøre en gestus for dem du bor hos: tilbyd at lave aftensmad en aften eller køb en passende (og mindre) gave.

 

Selvom der ikke er nogen officielle omkostninger forbundet med couchsurfing, er det berigende at tage det sociale aspekt noget-for-noget til sig som rejsende.

Couchsurfing

Couchsurfer, vært eller begge dele?

Couchsurfer

Hvis du rejser alene, kan du skrive en rejseplan med datoer og steder på din Couchsurfing profil, så folk der er interesserede i at huse en couchsurfer, kan finde dig og tilbyde dig et sted at bo. Du kan også selv søge efter specifikke områder på hjemmesiden.

 

Vært

Hvis du ikke rejser, kan du vælge at blive vært/værtinde og stille din egen sofa eller gæsteværelse til rådighed for rejsende. Det er en sjov oplevelse, at få en strøm af nysgerrige fremmede ind i sit hjem, og at vise dem rundt i sin hjemby er en ubeskrivelig oplevelse, hvor du får mulighed for at se din hjemby med helt nye øjne.

 

Hvis du er vært, kan du specificere, hvad du helt konkret kan tilbyde besøgende (har du en sofa til rådighed nu? Hvor mange besøgende kan du have på én gang? Har du kæledyr? Osv.)

 

Tip: tilføj venner til dit sociale netværk, som kan give dig positiv feedback og skrive en lille indledning om dig som person.

 

Komforten vil variere

Selvom langt de fleste værter vil gøre deres bedste for at give dig mest mulig komfort, er det bedste udgangspunkt at have lave forventninger. Husk på, at du ikke bor på et hotel, og at dine værter ikke er der for at passe dig op.

 

Hvis du vil være sikker på god komfort, er det bedre at tjekke ind på et hotel eller finde et sted gennem Airbnb.

Couchsurfing

Nye venskaber

Det er nemt at skabe nye venner gennem couchsurfing, fordi det er nemt at holde kontakten ved lige.

 

Tip: at skabe venskaber på tværs af landegrænser er en helt fantastisk undskyldning for at rejse af sted igen: nu kan du jo besøge ”gamle venner”.

 

Udvid dine netværk

Din couchsurfing vært kan måske (hvis du er heldig) udvide dine netværk med sine egne.

 

Oplevelsen der bliver ved med at give

Udover de lave omkostninger og venskaberne på farten, findes der lokale samfund, som jævnligt holder møder. Så selv hvis du ikke er vært eller rejser lige nu, kan du stadigt blive involveret og møde en masse nye besøgende i din hjemby. Udflugter kan være filmaftener, bowling, byture, osv.

 

Couchsurfing kan forme den måde, du rejser på. Det kan give dig nye venskaber og ikke mindst give dig ekstra penge til andre ting.

 

Hvis du er i gang med at planlægge en rejse, kan du med fordel overveje om couchsurfing er en mulighed for dig. Måske vil du komme til at se en ny del af verden gennem lokale øjne eller få nye venner i et andet land.

 

Hvis du ikke er i gang med at planlægge en rejse, men har en sofa/gæsteværelse, lysten til at møde nye mennesker og lysten til at se din hjemby med nye øjne, kan du overveje, om at huse en couchsurfer er noget for dig.