Blog

8 vigtige livslektioner fra nogle af verdens topatleter

Nu sidder du måske og tænker, hvad det helt præcist er, at otte topatleter atleter kan lære dig om livet? Læs videre for at finde ud af det…

 

1.     Din succes er ikke kun din. Andre har støttet og hjulpet dig på din vej. Når du har opnået succes, er det på tide, at give noget tilbage – hjælp og støt andre på deres vej til succes

shutterstock_385772176

Lionel Messi, anfører på det argentinske fodboldlandshold og spiller i Barcelona, er uden tvivl blandt de bedste spillere på en fodboldbane nogensinde. Men faktisk har livet ikke altid været så let for den lille argentiner.

 

Hans far havde nemlig ikke råd til, at Messi kunne modtage en behandling til $900, som kunne bekæmpe hans hormonbetingende vækstsygdom.Heldigvis havde Messi talent på en fodboldbane, og hans behandling blev betalt af et juniorhold.

 

Messi er klar over, at hans chance for at spille fodbold på højt plan – udover hans utrolige talent – stammer fra den økonomiske hjælp, som kom på det helt rigtige tidspunkt. Derfor giver han tilbage til samfundet. I dag er han ambassadør for UNICEF, aktiv støtte af forskning i HIV og AIDS for at hjælpe familier i Haiti, og han har givet $8 millioner fra sit hold for at hjælpe andre.

 

2.    Lad være med at sammenligne din egen succes med andres. Når du er skuffet, vil du tabe din glæde og motivation

Tiger Woods. Manden som alle golfspillere, professionelle som amatører, ville slå, havde kun én drøm som barn – at slå Jack Nicklaus’ rekord på 18 majorturneringer.

 

Og det var hans barndomsdrøm der motiverede ham til at blive blandt de bedste. Hvad han ikke havde regnet med, som barn var de skader, der ville holde ham fra at spille og at hans personliv ville blive en stor distraktion for ham.

 

Da han indså, at han ikke ville komme til at slå Nicklaus’ rekord, forsvandt hans glæde ved at spille golf. Og da han mistede glæden ved golf, mistede han også sin motivation, og hans præstationer på banen gik kun nedad herfra.

 

3.     Talent er en gave. Men uden hårdt arbejde er det meningsløst

shutterstock_139318334

Canadiske Eugenie Bouchard er en utrolig talentfuld tennisspiller og hendes historie er inspirerende for alle, der ønsker forfølge deres egne drømme.

 

Eugenie Bouchards interesse i tennis blev ikke støttet af hendes familie i starten. Faktisk var der ikke nogen i hendes familie, der nogensinde havde drømt om en karriere i sport. Så hun besluttede på egen hånd at spille tennis, da hun var blot fem år gammel – og hendes talent var tydeligt for enhver.

 

Da hun fyldte tolv, støttede hendes forældre så meget op om hendes drøm , at hun flyttede til Florida med sin mor, for at blive trænet af de bedste trænere. Træningen var ekstrem, og hun opgav det normale liv, som andre teenagepiger har, for at forfølge sine drømme.

 

4.      Tro på dig selv og bliv din egen største fan – ikke ved at blive selvfed, men ved at elske, den du er    

Serena William voksede op i Compton, Californien, hvor hun spillede tennis på baner, der var overstrøet med glas og trænede på baner, hvor man kunne høre skudsalver.

 

Tennissporten var i mange år domineret af hvide mennesker, og da Williams søstrene startede deres professionelle karrierer, fik de ikke en varm modtagelse af tennisverdenen. Da de begyndte at vinde kampe, anså mange i tennisverdenen dem ikke for værdige vindere.

 

De fortsatte dog med at vinde, men i stedet for at udvikle en ”jeg er bedst” eller ”se mig nu” attitude, fortsatte de i stedet med at elske dem selv, for dem de var. Og se så nu – nu elsker hele tennisverdenen dem også, for dem de er.

 

5.     Frygt er destruktivt, og frygten for at fejle leder til nederlag

shutterstock_256197262

Michael Jordan. En af verdens mest talentfulde basketballspillere kom faktisk slet ikke på sin high skoles baskethold i første omgang.

 

Han siger selv, at han var pinligt berørt over holdlisten, der hang oppe i flere dage. Frygten for, at blive gjort til grin igen kunne have holdt ham tilbage fra at prøve igen. I stedet overkom han sin frygt ved at arbejde hårdere. Og han kom på holdet.

 

I dag siger han, ”I know fear is an obstacle to some people, but is just an illusion to me.”

 

6.     ”It isn’t the mountains ahead to climb that wear you out; it’s the pebble in your shoe”

Dette fantastiske citat kommer fra Muhammad Ali – bokser og filosof, der var elsket af verden indtil sin død.

 

Lektionen er, at stoppe op engang i mellem og fjerne de små ting, der gør dig langsommere og svagere – dårlige vaner, fjendskaber, skyldfølelse, osv. Man bliver nødt til at se på disse ting og løse dem. Når du har gjort det, kan du bevæge dig fremad uden unødig baggage og takle de større udfordringer forude.

 

7.     Vær parat til at slå en streg over fjendskaber – der venter noget godt på den anden side

shutterstock_361403546

En anden stor basketballspiller er Lebron James. Da han annoncerede, at han ville skifte fra Cleveland Cavaliers til fordel for Miami Heat, skrev Cleveland-klubejer, Dan Gilbert, et offentligt brev, hvori han i meget hårde vendinger (blandt andet) beskyldte Lebron James for, at foræde den hjemby, som havde elsket ham. Lebron James var vokset op i Cleveland og havde altid elsket sin hjemby.

 

Dan Gilbert vidste godt, at han havde brug for Lebron James på sit hold for at vinde. Derfor satte han sig på et fly til Miama, hvor han undskyldte sin opførsel. De slog en streg over fjendskabet, og Lebron James vendte tilbage til Cleveland.

 

De efterfølgende mesterskaber er historie. Cleveland har ikke altid haft et godt ry, men deres Cavaliers har gjort deres for at ændre det.

 

8.     Nogle gange må du være det bedre menneske og undskylde, selvom det ikke er nødvendigt, for at holde freden

Da den amerikanske gymnast, Gabby Douglass, ikke placerede sin hånd over sit hjerte ved afspilningen af den amerikanske nationalmelodi ved sin egen medaljeoverrækkelse, vakte det stor opstandelse på de sociale medier. Gabby Douglass valgte i sidste ende at undskylde, hvis hun havde fornærmet nogen med sin opførsel. Hun gjorde sig selv til det bedste menneske og hun blev ”tilgivet”.

 

-------------------------

Atleter er gjort af et særligt stof. De repræsenterer mod, engagement, tro på egne evner, og utrolige ofre. Men vi har alle potentialet til at gøre fantastiske ting, små som store, i vores dagligdag.