Blog

5 hurtige om verdens længste flyvetur

Det er nok de færreste, der elsker at sidde klemt i et smalt flysæde med dårlig benplads i mange timer, at skulle kæmpe om armlæn med vores sidemand, at opleve den tørre og dårlige flyluft, at prøve at sove i alverdens ubehagelige stillinger for så at vågne med hold i ryggen, osv. – at flyve langt er ofte langt fra sjovt.

 

Hvis du har siddet i en flyvemaskine på vej til Thailand og mindes flyveturen som et levende mareridt, så kan du med gru læse videre om en endnu længere flyvetur – nemlig verdens længste (Emirates fly-nr. EK448), som er mellem Dubai og Auckland, New Zealand.

 

Verdens længste flyvetur

Her er fem hurtige om verdens længste flyvetur:

 

  1. Flyveturen strækker sig over 14.200 km – det svarer til mere end en tredjedel af jordens samlede omkreds!

 

  1. Flyveturen varer omkring 17 timer og 15 minutter (1035 minutter) – det betyder, at du har tid til at se de to første sæsoner af Breaking Bad og stadig have tid til både spisepauser og toiletbesøg eller at du næsten kan se alle otte nominerede i Bedste film kategorien fra dette års Oscar-uddeling (1051 minutter)

 

  1. Selvom flyveturen strækker sig over 14.200 km, flyver maskinen kun over tre lande på vejen – Oman, Maldiverne og Australien

 

  1. Flyvemaskinen, en Boeing 777-200LR, koster US$ 296 millioner – det svarer til ca. 2.020.288.800 danske kroner!

 

  1. Hvis en flyvetur på mere en 17 timer fra Dubai til Auckland, New Zealand med Emirates lyder som noget for dig, skal du være hurtig – i december lancerer Qatar Airways nemlig en endnu længere rute, der strækker sig over hele 14.536 km, mellem Doha, Qatar og Auckland, New Zealand.